FREEEEEDAG

Skönt med fredag, känner att jag behöver det! Vid 4 kommer Tess hit till slussen så ska vi gå och handla lite mat. Sen ska vi åka till Tanto och möta uppp resten av klassen. Dock kan jag inte stanna allt för länge med tanke på att det blir utgång i kväll. Men det blir nog mysigt den stunden de varar. Vi ska snacka lite om studenten och flaket för nu är det bara en vecka kvar! Det är mycket som ska planeras men vi ska nog hinna med allt. Det står fortfarande på nätet att det ska bli mellan 10 och 12 grader och regna på fredag! Snälla, ändras till 20 grader och sol!

I morgon blir det skrattstock på långholmen, mysigt att sitta ute när det ska bli fint väder! Sen ska vi hem och sitta på altanen och mysa! Sen får vi se vad som händer resten av helgen. Skulle behöva köpa älsklingens studentpresent också!

APU 28/5-09

Ganska lugn dag. Fast möte, fått feedback på min broschyr, arbetat med blodcentralen och gjort inbjudningskort till en laserdome fest. Inget direkt nytt men det har varit ganska kul. Hoppas jag får lära mig något i morgon istället! 


APU 27/5-09

Nu är svenska, finska, norska och danska reklamannonserna iväg skickade till tryck! Känns kul att vara med från början till slut! Strax ska jag ha ett möte med Lina och visa min broschyr! Sen är det bara fortsätta med blodcentralen, deadline på fredag! Hoppas jag hinner få nått nytt och spännande jobb innan jag slutar om en vecka.

Har äntligen fått håret fixat, klippte topparna och färgade utväxten. På tisdag är det naglarnas tur! Sen är jag redo för studenten! Såg just att det skulle bli 14 grader och sol/moln på studenten. Hoppas att det kan bli lite varmare med tanke på att det ska bli 25 grader på måndagen och tisdagen. 

APU 26/5-09

Idag har det hänt mycket saker och roliga! Fick sätta in copytexter i panasonic annonserna, svenska, finska, norska och danska. Sen fick jag göra lite ändringar och så, så det såg bättre ut. Sen göra om de till pdf:er och sen skicka iväg dom till korr för sedan till tryck! 

APU 25/5-09

På förmiddagen rullade det på som vanligt. Höll på med mina jobb som ska vara inne den här veckan. Sen efter lunch fick jag och Martina ett uppdrag på stan. Vi skulle intervjua folk om deras resevanor. Men de va knappt några som gick med på de för kraven för att vi skulle kunna intervjua de var att vi skulle ställa frågorna på engelska och dom skulle svara på engelska plus att vi skulle filma det hela. Men vi fick några stycken i alla fall. Sen skickades filmen till Gyro i Dubai. 
Jag har lärt mig att man måste våga, som tex intervjua okända människor för om man inte gör det så blir alla andra påverkade. Det som är bra att ha med sig i framtiden är att man visar att man kan ta för sig och att man håller deadline!

LÅNGLEDIGT!

Det har varit långhelg och jag har hunnit med massor av saker. Packat upp mitt rum, tagit det lugnt och varit ute. I onsdags beställde vi även "tårtan" till studenten. Kan dock inte avslöja vad det är för någon, men jag är så nöjd! Det har även blivit lite shopping och jag är nästan klar med allt inför studenten, förutom saker som att fixa håret och naglarna.

På fredag blir det utgång igen och förmodligen grillning med klassen innan, satt det blir lite mysigt!

Nu är det dags för lunch och sen händer det spännande saker här på byrån! Mer info lite senare!

APU 20/5-09

Idag är jag hemma. Har problem med min mage och mår inte alls bra. Så det blir hemma och vila för min del.

APU 19/5-09

Ganska mycket att göra idag. Fick en ny uppgift! Ska göra en helsides annons till blodcentralen. En annons som ska få fler människor att bli blodgivare. Ska även göra en ny logga och en banners! Har inte direkt lärt mig något nytt men det är skoj i alla fall. I morgon är det dealine på broschyren!

Bra

Det gick bra idag i alla fall, trots att jag fick något svar på varför det är som det är. Fick välja mellan lite saker men jag har fattat ett beslut. Så nu är det bara att vänta och se om det blir bättre eller om man måste ta ett nytt beslut senare. Satt det här blir nog bra ska du se! 
_________________________________________________________________________________________________

Update! Måste tillbaka dit mellan 17:30-18:30, jobbigt värre men då åker jag och hälsar på mamma en snabbis innan.

APU 18/5-09

Fixat pannåer och fortsatt med broschyren idag, that´s it! Det är ovanligt lugnt här! Fick även lite tid över att skicka iväg mina inbjudningskort till studenten. Har även skickat iväg mina arbetsproverna till Berghs, läskigt! Inte en chans att jag kommer komma in men i alla fall. Det står som sagt i registret att jag har sökt. Fick lite panik när jag var inne på deras hemsida för att skicka iväg dem så fungerade det inte! Testade och testade men det fungerade bara inte, men tillslut så gjord de det. Satt det var nog bara för att alla håller på att lämnar in nu. Är så lättad! 

Nu är det äntligen över och det är så skönt att släppa det här!!

Så nu är det bara doktorn kvar i morgon kl 08:30! Hoppas det också går bra.

APU 14/5-09

Ganska lugn dag idag. Har fortsatt med broschyren, den ska vara klar på måndag satt det är en del att göra. Fick även ett uppdrag att leta upp reklamutskick från Dustin. Så jag fick ringa runt lite och kolla om de hade några andra utskick både tryckt och på nätet. Men tydligen så har de bara sin katalog, lite konstigt men. 

Jag har lärt mig att ta mycket ansvar, fast de tar jag redan, hehe. Men att om man inte håller sin grej som man ska göra så går inte allt det andra ihop.

H&M

Sprang iväg till H&M på lunchen för att kolla på deras nya kollektion med Matthew Williamsson som släpptes idag. Det var väl inget direkt som föll mig i smaken men det var helt okej. 

Har funderat lite sisådär på tårta till studenten och jag vill inte ha någon tårta med massa grädde och grejer. Så nu har jag kommit fram till att jag vill ha någon slags kladdkaka eller cupcakes!

APU 13/5-09

Idag har det varit ganska mycket att göra här. Tog fram lite bilder till Panasocis nya reklam om deras kamera som tål det mest. Allt från vatten till grus och lera. Bilderna jag tog fram var en våtdräckt som som hände på en tvättlina tillsammans med några simfötter. Bredvid de hängde även de två kamerorna som tål allt. Nu har de olika förslagen presenterats för Panasonic och den som jag var med och tog fram ville dom ha! Så de var lite skoj.

Har även tagit fram massor med information till några här som ska ha ett möte med ett företag. De måste veta massor som tex deras konkurrenter,styrkor och svagheter, varför man just ska köpa av dem, deras kommunikation, mm. Har även tagit fram deras broschyrer så de kan kolla på hur de ser ut och vad de vill förmedla.

Fick också skära pannåer, skära ut reklam annonser och limma upp de på pannåerna. Har aldrig sett så cool limm maskin!

Jag har lärt mig att allt behöver inte vara helt perfekt för att man ska kunna visa kunden sin idé. Bara man kan förklara hur det kommer se ut och att man har en skiss med sig att visa hur man tänker. 

Dennis vår mentor var även här idag och hälsar på och kolla läget!

APU 12/5-09

Dags för lunch! Vet inte riktigt vad det blir men nått gott ska man väl kunna hitta på. Idag har jag fortsatt att jobba med broschyren om modeveckan. Ska även arbeta med den efter lunchen också! Mer update senare.
_________________________________________________________________________________________________

Update, update! Fortsatte med broschyren efter lunch. Har inte lärt mig så mycket förutom att man måste vara väldigt petig med beskrivningarna från företaget. Har även fått veta att jag ska få en spännande uppgift som jag sedan kan ha med mig i min portfolio!

STRESS?

Många bollar i luften just nu, boka tid och fixa håret, fixa naglar, ansöka till Bergs intro kurs, boka intensivkurs på en bilskola och massor med annat. Men det stressigaste av allt är nog att arbetsproverna till Berghs ska vara inne om 5 dagar! Innan dess ska jag ha packat klart och fixat i mitt nya rum..

APU 11/5-09

Fick lite mer att göra idag i alla fall. Håller på och gör en 12 sidig broschyr till Stockholms stad som handlar om modeveckan i Europa. Ganska skoj faktiskt! Visserligen har jag inte lärt mig något nytt idag förutom att man måste göra exakt vad som står i manualen som företaget har gjort så de får precis som de vill ha det och att det blir lika alla andra saker som hör till företaget. Tex vilken vinkel loggan ska ha, storleken och placering. Annars har det inte varit något nytt men det kanske kommer någon annan dag. 


MÅNDAG

Solen lyser dessvärre inte så mycket som jag hade önskat. Det ser nästan ut som att det kommer börja regna snart. Hoppas Det finns mer saker att göra här idag. Nico skulle fixa nått skoj till mig som jag kunde jobba med. Skriver lite senare vad jag fick göra. 

Dagens planer är att jag ska fixa klart inbjudningskorten till studenten och börja packa. I helgen ger vi oss av! 
Juste, bokade även tid hos tandläkaren. Nått har hänt och en lite flisa har åkt bort men det är lika bra att fixa det..

SÖNDAG

Täby C idag igen, var tvungen att köpa nytt smink eller fick det av mamma. Fick även jätte fina Hultqvist Kopenhagen armband av mamma som jag hade spanat in! Hämtade också ut inbjudningskorten till studenten. Har även blivit ett par skor rikare eller mamma köpte dom men vi ska dela på dom.

Dom kanske inte ser så snygga ut på bilden, men dom är sjukt snygga på!


PRINSESSBAKELSE


Hur söt är den inte? Ett alternativ till studenten?

APU 8/5-09

Har varit riktigt lugnt idag. Har blivit en del retusch, fixa om ljusen på bilder och göra lite skissbilder. Energin börjar gå ur mig och jag börjar bli riktigt trött! 

Ska gå hem sen, ta en lång varm dusch och lägga mig i soffan med mjukis kläder och kolla på tv. Inga direkta planer för helgen heller, luncha med Anna i morgon. Får se lite vad som händer på kvällen.

APU 7/5-09

Varje år innan vi har gått ut på praktik har vi fått en bunt med papper som vi ska fylla i varje dag och berätta vad vi har gjort, lärt oss osv. I år har dom gjort om så nu ska vi skriva allt på en blogg istället.

Idag jobbade jag mellan 08:45-16:45. Jag fick börja med att gå runt att hälsa på alla på företaget och berätta lite vart jag kom ifrån och vad jag är intresserad av. Denna dag har inte allt för fullspäckad med saker, inte ens för de som arbetar här. 
Så det blev en lugn snart, fick göra lite retusch till en reklam annons för SAS. Jag och fyra till som jobbar här fick så och vika upp en karta, sätta på en magnet på en specifik plats och sedan vika ihop kartan igen.

Jag har inte direkt lärt mig något nytt utan de jobbar ganska likt som vi gör i skolan. I sådana fall har jag lärt mig att man inte allt får göra de roliga sakerna utan man får hoppa in och göra andra saker som egentligen inte är ens uppgift för att någon är borta. Detta är viktigt för att hålla deadline!

Hur detta kan hjälpa mig i framtiden är väl att man knyter kontakter som kan vara viktiga!BALDONE

Hemma igen, hur skönt som helst! Det var väl inte direkt som vi hade tänkt oss, varken på barnhemmet eller folket som var med. Vi gjorde inte direkt mycket utan de var mest dö tid där man inte gjorde någonting alls. Alla hängde ihop som ett stort gäng förutom jag och Madeleine. Förmodligen för att vi var 3or och de flesta gick i 1an. Kändes nästa som att de hade något emot oss för att vi var från Stockholm.. Men annars var det en trevlig resa och kul att komma till ett nytt land! Riga var mycket bättre än vad jag trodde.

Är i alla fall på praktiken nu och allt är bra här. Skriver mer sen när allt har kommit igång!

DAG 1, APU

Alla måste skriva i sina bloggar varje dag vad man gör på sin APU. Mina första dagar kommer inte vara från APUn men det är lika bra att skriva i alla fall. Det ös regnar här hemma och taxin kommer om 10 minuter. Nu måste jag rusa, skriver igen när vi kommer hem. Puss

SÖNDAG

Det har varit en skön och lugn långhelg även fast jag inte har mått toppen. I morgon börjar APU för de flesta i skolan men inte för mig och Madde, vi åker till Riga/Baldone för att hälsa på barnhemmet som vi hjälper till med i skolan. Det ska bli skoj! Har dessutom sett att det ska bli ungefär 25 C varm, skönt! Väskan är i alla fall färdig packad och taxin är bokad. Den kommer kl 06:00 satt det gäller att vara uppe i tid. Ska snart fixa det sista sen gå och lägga mig i sängen och kolla på tv. Vi hörs på onsdag kväll! Puss och hej så länge!

RSS 2.0