Nyår

Idag är det sista dagen på året. Det har varit ett kanon år med massor av olika händelser, både bra och dåliga. För ett år sen var vi i Thailand och fira nyår men det känns som det var igår, helt otroligt! 

Ikväll blir det middag sen fest, har dock beslutsångest vilken klänning jag ska ha. Rosa eller svart?

Om några dagar flyttar min älskling hem till mig, ska bli lite mysigt faktiskt. Kommer dock inte bli någon större skillnad eftersom vi umgås hela tiden i alla fall. Blivande sambo? haha.

Hörs sen!

pälsmössa


Min älskade pälsmössa jag fick i julklapp av mamma. Dom är slut ÖVERALLT så det slutade med att mormor fick sy en åt mig för att jag skulle få en!
 Tack!

Julklappar

Här kommer min lista på alla julklappar jag fick:
- Massvis med pengar.
- Sladd till datorn så jag kan koppla in datorn till tvn.
- Annan sladd till datorn.
- Trådlöst tangentbord, Apple.
- Trådlös mus, Apple.
- Doftljus, Day.
- Schampo, balsam och hårspray, Kerastase.
- Smycken.
- Kläder.
- Hårddisk.
- Parfym, Chloé.
- Kalender, Ordning och reda.
- Presentkort.
- Pälsmössa.

Jag har säkert glömt bort massa saker men de är dom sakerna jag kommer på nu i alla fall.

Fick precis ALLT som stod på min önskelista!
Kan inte bli bättre!!

söndag

Idag har det varit en riktigt slapp-söndag! Har legat och vilat hela dagen i soffan, hur skönt som helst. Är förvisso sjuk också så jag behöver det. 

Nu har jag duschat och gjort mig iordning, ska ut och äta om en timme med mamma, Zacharias och hans föräldrar. Jag är super hungrig!
Kanske ska skriva ner allt jag har fått i julklapp också ..

Update

Idag är det den 27:e december. Julafton är över och nu står nyår på tur. 
Julafton blev toppen, vi firade den hemma hos mig och mamma med mormor, Mia och hela Zacharias familj. Kvällen slutade med massor av skatt till Wii Fit.
Mellandags rean var dock inte på topp, köpte inte en grej faktiskt. Föredrar de nya som kommer in snart i affärerna istället. Men men.. Nu ligger jag hemma i sängen och har ont i halsen och förskyld.
Listan på alla julklappar kommer senare!

Slut

Igår slutade projekt och företagande kursen och vi fick tillbaka våra prov. Alla rätt! Ganska bra avslutning på kursen faktiskt.

Nu börjar jag komma igång med julklapparna! Efter idag är jag nog färdig.

Klart

Nu är ALLT klart i skolan! Har precis lämnat in arbetsproverna, känns skönt. 
Är redo för jullov!

Perfekt?


Jag släppte den rosa bubblan direkt när jag fick syn på den här! Detta är mitt mål när jag får körkort, haha!
Cool eller vad?

Färgade linser


Har tänkt att fixa färgade linser eftersom mitt bruna håller på och försvinna.
Kul och testa!
färgade linser

Päls


Har hittat många pälsmössor under den senaste månaden men nu när jag verkligen vill ha en så är dom slut.
Hittade två stycken jag tycker om men nu är dom slut. Ska nog åka till stan någon dag och kolla.

Musli

Här kommer receptet:

6 dl havregryn
2 dl linfrön
3 dl solrosfrön
4 dl coccos
150 gr hasselnötter
2 msk vaniljsocker
2-3 msk flytande honung
1,5-2 msk majsolja.

Sätt på ugnen på 175 grader.
Iblanda ihop allt och häll det i en långpanna.
Ställ in pannan i ugnen, ca 30 min, rör om lite då och då.
Häll sedan på kanel efter smak.



Tredje advent

Jupp, nu är det tredje advent! Inte alls långt kvar nu till julafton. Får se vad som händer då, men det här året ska vi vara hemma i alla fall. Har heller inte börjat köpa julklappar, men jag väl mina små funderingar.

När jag var hos Anna i fredags så åt jag något musli hon hade gjort hemma och jag blev helt beroende av det! Så gott! Så det första jag gjorde när jag kom hem var att göra musli.
Ska nog skriva upp receptet här sen.

Kort sammanfattning av helgen: Musli, kolla på hockey, plugga, kolla på julklappar och sova.

Nu ska jag sätta ihop med powerpoint till redovisningen i Naturkunskapen och göra klart arbetsproverna i Grafisk kommunikation C.

Det vanliga

Idag har det varit både prov och inlämning, i morgon är det examination och deadline. Det ända som finns i mitt huvud just nu är plugg, plugg och plugg. Nu känner jag verkligen hur trött jag börjar bli för att jag har stressat med allt dom senaste två veckorna. Det känns som att jag inte ens har hunnit leva för att jag har pluggat så mycket. I måndags så pluggar jag konstant från 08.30-22.00, så kom mamma och tog bort mig från köksbordet och bort från alla böcker. Hon börjar t o m se att pluggandet börjar ta över. Nästa vecka när allt är över så kommer väl det som ett brev på posten att jag blir sjuk, bara för att jag kan slappna av och ta det lugnt! Skulle bara vilja åka bort någonstans, spelar ingen roll vart men bara bort här ifrån!

Jahapp, nu är det bara att fortsätta plugga igen då..



Sötnos


Nu vet jag en som kommer bli sur, men det struntar jag i för jag tycker det är så sött! Som sagt, min mamma är sjuk och Zacharias köpte en liten krya på dig present till henne. Det står att det är från mig också men det är det inte, haha.
Tänk bara om jag skulle få presenter varje gång jag är sjuk!

Mamma

Nu när jag går media så är mamma oftast en stor hjälp om jag ska göra något i skolan eftersom hon har jobbat i den branschen själv. Imorgon har jag prov i projekt och företagande så jag bad henne om hjälp. Vi åkte då och hämtade alla hennes böcker och pärmar som hon hade när hon pluggade på Berghs. Dom var till en jätte stor hjälp! Tur att man har mamma ibland!




BRA

Dagen blev bra i alla fall. Jag och Madde pratade med Malin så vi fick göra provet kl 10:00 istället för 14:00, så jag slutade kl 11 idag! Skönt! Nu är det dags att gå tillbaka till pluggandet..

Inställt

Vår lektion är inställd och vår nästa börjar kl 13:40. KUL!

Ork

Fattar inte hur man orkar..

Plugg

Det har varit plugg, plugg och plugg hela dagen och det kommer det också vara resten av veckan! Är så trött på allt de här nu, vill bara ta en sista minuten till ett varmt land och ligga på stranden! Orkar verkligen inte vara hemma längre, blää!



UTDATE


Efter ca en timme utan matte och husse, så trivs Nova som fisken i vattnet i alla fall. Juste nu ligger hon i sin säng ner bäddad i massa filtar och bara njuter och halv sover. Springer mellan henne och pluggandet. Lite senare ska vi ut och gå en promenad och busa lite!

Fredag

Igår var det fredag och som vanligt var jag ledig. Det blev plugg hela dagen och sen på kvällen var jag helt slut. Orkade dock inte sitta hemma så det blev en sen utgång vid 12-tiden. Så idag ska jag och Zacharias passa Nova hos pappa, blir mjukiskläder och ta det lugnt hela dagen. 

julklapps tips

Här kommer några roliga och smarta julklapps tips:

Ett tangentbord i 100% choklad för choklad/dator-älskare!


Vattenpass till kameran.


Iphone/Ipod laddare som är trådlöst. Perfekt att ha med dig i handväskan!


En cool brödrost.

TISDAG

Idag fortsätter pluggandet, dock fick vi veta att Malin är sjuk imorgon och naturkunskapsprovet är flyttat till nästa vecka. Dom flesta tycker det är bra men jag vet inte riktigt om jag håller med om det eftersom vi har 1000 andra saker i skolan nästa vecka. Grafisk är försig också flyttat till veckan efter och de gjorde livet lite enklare! Dags för plugg, hejs svejs!

SLUT

Nu ger jag upp, min kropp och hjärna samarbetar inte länge så därför går jag och lägger mig. Det spelar ingen roll hur mycket jag pluggar för jag kommer ändå glömma bort de tills imorgon! Puss och god natt.

Plugg, plugg och åter plugg

Jag har pluggat konstant sen jag kom hem! Jag har gjort klart projekt och företagande och på god väg med naturkunskapen och grafisk kommunikation. Behöver inte bli klar med de nu eftersom vi har båda ämnena imorgon. Har även jobbat med projektarbetet idag. Nu ska jag plugga lite annan naturkunskap eftersom vi har prov på onsdag. Det ända som finns i mitt huvud just nu är plugg, plugg och åter plugg. Börjar längta till jul lov!

UPDATE

Som jag skrev förut så skulle vi sälja en logga till Suss i kafeterian. Slut summan landade på 2100kr. Perfekt nu innan jul!

THELMA



Idag fyller Thelma 6 år, grattis! 
Ikväll ska det firas med massor av godsaker!

RSS 2.0